Mainos
Mainos

Turvapaikkahakemusten määrä laski selvästi Pohjoismaissa

Pohjoismaihin tulleiden uusien turvapaikanhakijoiden määrä laski huhti-kesäkuussa selvästi alkuvuoteen verrattuna, kertoo EU:n tilastoviranomainen Eurostat.  

Suomessa hakijoiden määrä väheni 53 prosenttia, Ruotsissa 42 prosenttia ja Tanskassa 59 prosenttia. Isoa laskua nähtiin myös Hollannissa, Belgiassa ja Itävallassa.  

Kaikkiaan uusien turvapaikanhakijoiden määrä EU:ssa kuitenkin kasvoi hieman. Hakemuksia jätettiin huhti-kesäkuussa yhteensä reilut 300000, mikä oli kuusi prosenttia enemmän kuin alkuvuonna. Kokonaismäärä oli suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, mutta selvästi pienempi kuin loppuvuoden ennätyslukemat.  

Eurostatin mukaan Suomi sai huhti-kesäkuussa 1010 turvapaikkahakemusta, joista joka neljäs oli Irakista ja joka viides Somaliasta. Syyrialaisia hakijoita oli 10 prosenttia.  

Eniten turvapaikkahakemuksia jätettiin EU:ssa Saksaan, Italiaan, Ranskaan, Unkariin ja Kreikkaan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot