Mainos
Mainos

Turvattomuuden tunne kasvanut Ruotsissa – kansalaisilla suuri huoli rikollisuudesta

Ruotsissa kansalaisten turvattomuuden tunne jatkaa kasvuaan, kertoo ruotsalaisviranomaisen laaja kyselytutkimus.

29 prosenttia ruotsalaisvastaajista sanoi viime vuonna tehdyssä kyselyssä, että he tuntevat suurta huolta rikollisuudesta yhteiskunnassa. Vielä vuoden 2014 tutkimuksessa luku oli 19 prosenttia, ja vuonna 2016 vastanneista 25 prosenttia oli tätä mieltä.

Naisten ryhmässä suurta huolta tuntevien osuus oli viime vuonna 31 prosenttia ja miesten ryhmässä 27 prosenttia. Suurta huolta mahdollisesta kimppuun käymisestä tai pahoinpitelystä kokee 23 prosenttia naisista ja 9 prosenttia miehistä.

Ruotsin rikostenehkäisyneuvosto Brån tutkimuksesta selviää myös, että ruotsalaisten luottamus poliisiin ja oikeuslaitokseen on heikentynyt takavuosiin verrattuna. Ruotsin poliisiin luottaa vahvasti 54 prosenttia ja syyttäjiin 44 prosenttia.

Vuosittain tehtävään tutkimukseen haastateltiin viime vuonna noin 12 000 ihmistä Ruotsissa. Rikostenehkäisyneuvoston mukaan suuri osa haastatteluista tehtiin ennen Tukholman terrori-iskua ja seksuaalista häirintää vastustavan #metoo-liikkeen nousua. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme