Mainos
Mainos

Tusinoittain brittiläisiä elintarvikkeita menettää EU:n nimisuojan brexitin myötä

Englantilaisen Charles Martellin tilalla tuotetaan juustoa, joka on ainoaa laatuaan. Martellin Single Gloucester -juustoa suojaa EU:n nimisuojajärjestelmä elintarvikkeille. Näin on ollut kohta liki kaksi vuosikymmentä.  

– Syy, miksi tein sen (hain juustolle suojelua) oli, että muut ihmiset alkoivat tehdä samaa juustoa Britannian ulkopuolella. Ajattelin silloin, että pysykööt kaukana, Martell kertoo.  

Samalla järjestelmällä on suojattu muun muassa samppanja ja Prosciutto di Parma -kinkku. Britanniasta EU:n suojaamia elintarvikkeita löytyy tusinoittain. Näiden elintarvikkeiden tuottajien pitää brexitin myötä keksiä, kuinka suojata tuotteensa.  

Yhtenä vaihtoehtona on nähty se, että Britannia korvaa EU:n järjestelmän omalla vastaavallaan. Tällaista järjestelmää ei tosin vielä ole suunniteltu. Maatalousministeriön mukaan tuotteiden suojeleminen on kuitenkin hyvin tärkeää.  

Martell, joka äänesti brexitin puolesta, luottaakin siihen, että hallitus keksii ratkaisun asiaan.

– Hallitus olisi hullu, jos ei tekisi asialle jotain, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme