Mainos
Mainos

Tutkija ei usko Ukrainan aloittavan sotilasoperaatiota aamulla

YK:n turvallisuusneuvoston Ukrainaa käsittelevän hätäkokouksen laiha anti ei yllätä. Näin toteaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristi Raik.

Turvallisuusneuvosto kokoontui Yhdysvalloissa varhain aamulla Suomen aikaa.

– Venäjä kielsi jälleen väitteet, joiden mukaan se olisi syyllistynyt Itä-Ukrainan tapahtumiin. Yhdysvallat ja Britannia taas ovat esittäneet todisteita siitä, että Venäjä tukee Itä-Ukrainan kapinallisia ja on tapahtumien taustalla järjestämässä niitä, Raik avaa tilannetta.

Hänen arvionsa mukaan sotilaallisen vallankäytön riski on Itä-Ukrainassa edelleen kasvanut.

Hän ei kuitenkaan pidä todennäköisenä sitä, että Ukraina aloittaa aamun aikana terrorismin vastaisen sotilasoperaationsa, niin kuin maa on uhannut.

– Viimeksi viime perjantaina yksi aikaraja tuli ja meni. Ukrainan johdon näkökulmasta tässä ei ole oikein hyviä vaihtoehtoja, Raik sanoo.

Hän pitää positiivisena asiana sitä, että turvaneuvoston hätäkokous kutsuttiin koolle Venäjän aloitteesta.

– Se osoittaa, että Venäjäkin ehkä harkitsee vielä omia toimiaan.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot