Mainos
Mainos

Putinin lähipiiri: Sanktiot lähinnä naurattavat – "EU:n nimilistalla vitsailtiin"

Lännen asettamat sanktiot herättävät Kremlissä lähinnä huvittuneisuutta, kertoo presidentti Putinin ulkoasioiden neuvonantaja. Hän sanoi uutistoimisto Reutersille, että sanktioihin suhtaudutaan ironisesti.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan neuvonantaja kieltäytyi kommentoimasta, aikooko Venäjä vastata pakotteisiin omilla lännenvastaisilla pakotteillaan. Yhdysvallat ja EU julkistivat eilen pakotelistansa, joille päätyi muun muassa Venäjän parlamentin jäseniä ja kahden sotilaspiirin komentajat.  

EU:n päätös asettaa sanktioita joukolle venäläisiä ja ukrainalaisia vaikuttajia ei aiheuttanut Venäjällä suurta reaktiota, sanoo Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith.

Hänen mukaansa jotkut presidentti Vladimir Putinin puolueen edustajat ovat jopa laskeneet julkisuudessa leikkiä aiheesta.

– Vaikuttaa hiukan siltä, että tämä (sanktiot) on laskettu huonoksi vitsiksi, Smith sanoo. 

Putinin on määrä puhua tänään Venäjän parlamentissa Krimin asemasta. Korkeiden viranomaislähteiden mukaan Putin on jo hyväksynyt sopimusluonnoksen, jossa Krimistä tehtäisiin osa Venäjää.

"Jos Venäjällä menisi taloudellisesti tosi hyvin, voi olla, ettei oltaisi vastaavassa tilanteessa ollenkaan."

Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju arvioi aamulla STT:lle, että Putinille ei koituisi suurta poliittista haittaa, vaikka Venäjän talous kärsisi pakotteista. 

– Kun Venäjän talous on joka tapauksessa sukeltamassa, saa Putin syyn syyttää lännen pakotteita talouden hiipumisesta, Kangasharju sanoi.

Smith on samaa mieltä. Hänen mukaansa Venäjän vajoava talous voi olla jopa syynä siihen, että Venäjä on lähtenyt Ukrainan kriisiin mukaan niin voimakkaasti.

– Jos Venäjällä menisi taloudellisesti tosi hyvin, voi olla, ettei oltaisi vastaavassa tilanteessa ollenkaan, Smith sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme