Mainos
Mainos

Tutkija: Hän on vahvoilla Chavezin seuraajaksi

Venezuelan varapresidentti Nicolas Maduro on vahvoilla maan seuraavaksi presidentiksi, arvioi tutkija Rickard Lalander Tukholman yliopistosta. Lalander sanoo STT:lle, että Maduron valintaa puoltaa erityisesti se, että vaalit pidetään jo 30 päivän kuluessa.

Lalanderin mukaan Maduro on täysin toisenlainen johtaja kuin edesmennyt Hugo Chavez. Maduro ei ole Lalanderin mielestä niin vahva eikä spontaani kansainvälisellä areenalla kuin Chavez oli.

Lalander uskoo, että Venezuelassa järjestetään vapaat vaalit, eikä armeija puutu lopputulokseen.

Professori Jussi Pakkasvirta Helsingin yliopistosta arvioi, että Venezuelan Yhdysvaltain-suhteet parantuvat Chavezin kuoleman jälkeen, valittiinpa presidentiksi kuka tahansa. Pakkasvirran mukaan oppositiojohtaja Henrique Caprilesin valtti vaaleissa on, että hän oli jo viime presidentinvaaleissa ehdokkaana ja sai paljon ääniä.

– Maduro pyrkisi jatkamaan Chavezin tiellä, Caprilesin olisi helpompi tehdä transitio (siirtymäkausi Chavezin ajasta) kuin jonkun muun, Pakkasvirta sanoo.

(MTV3 - STT)

Katso Mikael Wigellin studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 6.3.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme