Mainos
Mainos

Tutkija Hodorkovskin vapautumisesta: Nyt kirjoitetaan historiaa

Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith pitää ex-oligarkki Mihail Hodorkovskin armahtamista merkittävänä päätöksenä.

– Nyt kirjoitetaan Venäjän poliittista historiaa. Tavalla tai toisella tämä tulee näkymään jatkossakin, Smith sanoi MTV:n Seitsemän Uutisissa.

Armahdettu Hodorkovski pääsi tänään vankilasta ja lensi Berliiniin. Smith uskoo, että Saksa on toiminut kulissien takana Hodorkovskin vapauttamiseksi. Saksaan saapunut Hodorkovski kuvattiin kättelemässä poliitikko Hans-Dietrich Genscherin kanssa.

Smithin mukaan kyse ei ole siitä, etteikö Hodorkovski olisi enää uhka presidentti Vladimir Putinille. Smith pitää mahdollisena, että Hodorkovski halutaan pitää poissa Venäjältä ja mikäli hän palaisi, hänet saataisiin tarvittaessa takaisin vankilaan.

Nyt tunnettuihin mielipidevankeihin laajennettuja armahduksia on pidetty pr-keinona Putinille tärkeiden olympialaisten alla. Smithin mukaan ajoituksella varmistetaan se, että vaikeiden länsisuhteiden vuoden jälkeen tämä jää ihmisten mieleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme