Mainos
Mainos

Tutkija: Maahyökkäys Gazaan olisi siviileille katastrofi

Helsingin yliopiston tutkijan mukaan Israelin maahyökkäys Gazaan olisi siviilien kannalta katastrofi. Dosentti Pertti Multanen huomauttaa, että tähänkin asti Israelin ja palestiinalaisten välisissä taisteluissa palestiinalaissiviilit ovat kärsineet määrällisesti eniten.  

Israel aikoo päättää huomiseen mennessä mahdollisesta maahyökkäyksestä Gazaan. Multanen pitää uhkailua psykologisena sodankäyntinä, sillä Israel tietää Gazan miehittämisen kalliiksi sekä sotilaallisesti ja poliittisesti kestämättömäksi vaihtoehdoksi.  

Dosentin mukaan tilanteen pitkittyminen myös mutkistaa sitä.  

– Nyt on syntymässä tilanne, jossa kumpikaan osapuoli ei voi enää vetäytyä uhkauksistaan, hän toteaa.  

Multanen huomauttaa, että kärjistyneen konfliktin rauhoittaminen on vaikeaa. Esimerkiksi YK:ssa Israelia tukeva Yhdysvallat voi veto-oikeudellaan estää Israelia kritisoivan päätöslauselman hyväksymisen.  

Multasen mukaan tilanne radikalisoi ilmapiiriä paitsi Gazassa, myös muualla arabimaailmassa.  

– Islamilainen poliittinen liikehdintä koko alueella kasvaa. Tulevaisuuden kannalta konfliktista tulee entistä kärkevämpi, hän selittää.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot