Mainos
Mainos

Tutkija: Merirosvouksesta jopa 10 vuoden vankeustuomio

Venäjän laissa merirosvouksen käyttäminen rikosnimikkeenä edellyttää, että epäilty on käyttänyt väkivaltaa tai uhannut sillä, kertoo Venäjän rikosoikeuden tutkija Jarmo Koistinen.

Lain mukaan merirosvouksesta voi saada 5-10 vuoden vankeustuomion.

Greenpeacen suomalaisaktivisti Sini Saarela määrättiin tänään kahden kuukauden tutkintavankeuteen Murmanskissa. Greenpeacen mukaan häntä ja kolmeakymmentä muuta aktivistia epäillään merirosvouksesta.

Aktivistit ilmaisivat mieltään Jäämerellä öljy-yhtiö Gazpromin arktista öljynporausta vastaan.

Viime viikolla Saarela nousi öljynporauslautalle toisen aktivistin kanssa.

Koistisen mukaan on vaikea arvioida tietämättä tapahtumien tarkkaa kulkua, muuttuuko rikosnimike mahdollisesti esitutkinnan aikana.

Aktivistit on määrätty tutkintavankeuteen esitutkinnan turvaamiseksi. Greenpeace kertoo, että syyttäjän mukaan aktivistit on pidettävä vangittuna, jotta he eivät pääse tuhoamaan todisteita itseään vastaan.

- En aio hävittää todisteita, sillä ne osoittavat, että olemme rauhanomaisia ja syyttömiä, Saarela sanoi Greenpeacen mukaan oikeudelle tänään päivällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme