Mainos
Mainos

Tutkija MTV Uutisille: Länsivalloilla ei ole Syyrian osalta hyviä vaihtoehtoja

Vanhempi tutkija Toni Alaranta Ulkopoliittisesta instituutista kertoo MTV Uutisille, että ulkovalloilla on uudelleenarvioinnin paikka, jos Syyrian hallituksen joukot alkavat tukea Pohjois-Syyrian kurdijoukkoja.

Kurdijohtajan välittämän tiedon mukaan Syyrian hallituksen joukot siirtyvät Pohjois-Syyriaan. Turkki on uhannut vastata voimalla, mikäli yhteistyö toteutuu.

Turkki sanoo että se ei käy taisteluita kurdisiviilejä vastaan. Alaranta huomauttaa, että siviiliuhreja on jo tullut.

- On pommitettu kyliä, joissa asuu tavallisia kurdeja.

Alarannan mukaan Turkin uhkaamat uudet taistelut eivät ainakaan helpota pakolaistilannetta ja siviilien tilanne vain vaikeutuu.

Nato-maat Turkki ja Yhdysvallat ovat ajautuneet Syyrian tilanteessa eri puolille. Yhdysvallat aseistaa kurdijoukkoja, joita vastaan Turkin armeija taistelee.

Alarannan mukaan tilanne on Yhdysvalloille nuoralla tanssimista ja maa on umpikujan edessä.

- Länsivalloille ei ole Syyrian osalta hyviä vaihtoehtoja olemassa, Alaranta toteaa.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot