Mainos
Mainos

Asiantuntija pakotteista: Juuri tätä Venäjä halusi

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:ssä Venäjää ja venäläismatkailua tutkiva Taneli Dobrowolski arvioi, että EU:n ja Yhdysvaltain eilen Venäjälle asettamat pakotteet on otettu Venäjällä tyytyväisinä vastaan, koska ne ovat Venäjän tavoitteiden mukaisia. 

Dobrowolskin mukaan Venäjä on jo jonkin aikaa pyrkinyt saamaan ulkomaille virranneita venäläissijoituksia takaisin Venäjälle.

– Tämänhetkiset pakotteet ovat täysin linjassa Venäjän oman politiikan ja tavoitteiden kanssa, MTV Uutislivessä tänään iltapäivällä vieraillut Dobrowolski arvioi.

Yhdysvallat ja EU julkistivat eilen pakotelistansa, joille päätyi muun muassa Venäjän parlamentin jäseniä ja kahden sotilaspiirin komentajat.  

Sanktiot sisältävät matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä. EU päättää mahdollisista lisätoimista muutamien päivien sisällä. 

Vaikutus matkailuun imagollinen

Dobrowolskin mukaan pakotteiden mahdollinen laajeneminen saattaisi vaikuttaa Suomeen suuntautuvaan matkailuun lähinnä imagollisessa mielessä.

– Yksi tekijä saattaa olla venäläismatkailjoiden suhtautuminen Suomeen, koska Suomi on ollut tuomitsemassa Venäjän toimia.

Dobrowolski ei kuitenkaan usko, että asialla on suurta vaikutusta matkailjoiden määrään.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme