Mainos
Mainos

Tutkija: Putinin linja voi kääntyä Venäjällä myös häntä itseään vastaan

Tutkija Hanna Smith Aleksanteri-instituutista pitää Ukrainan kahtiajakautumista yhä mahdollisena.

– Kahtiajakautumisen vaara on edelleen olemassa, se ei ole vieläkään poistunut, totesi Smith MTV Uutisille.

Smith pitää selvänä, ettei huomisessa Minskin-huipputapaamisessa saada läpimurtoa aikaiseksi Ukraina-kriisissä. Hän pitää kuitenkin edistyksenä sitä, että Ukrainan ja Venäjän presidentit istuvat nyt ensimmäisen kerran samaan neuvottelupöytään

Presidentti Vladimir Putinin suosio on noussut Ukrainan kriisin aikana kohisten. Useat mielipidetiedustelut kertovat, että Putinin suosio on Venäjällä yli 80 prosentissa.

Smithin mukaan Putinin nyt käyttämässä politiikassa on kuitenkin riskinsä ja linja voi kääntyä myös Venäjän johtajaa itseään vastaan.

– Tällainen massiivinen pr-kampanja ja se, että mediassa luodaan jatkuvasti hyvin erilaista kuvaa luo kansaan ehkä vähän vääränlaisiakin odotuksia. Todellisuus Venäjällä on aika usein kääntynyt johtajia vastaan ja varmaan tässäkin tapauksessa tullaan näkemään jotain siihen viittaavaa, pohtii Smith.

Puolustusministeriö ilmoitti tänään, että Venäjän valtion ilma-aluksen epäillään tehneen ilmatilaloukkauksen iltapäivällä Porvoon edustalla.

Smith muistuttaa, että Venäjä on syyllistynyt melko usein alueloukkauksiin tilanteissa, joissa Venäjän suhteet ovat kiristyneet lännen kanssa.

Venäjä kielsi jälleen tänään väitteet ilmatilaloukkauksesta.

– Venäjä on kiistänyt erinäisiä asioita läpi vuoden, jotka kuitenkin ovat myöhemmin osoittautuneet tosiksi. Kaikkeen siihen, miten Venäjältä reagoidaan, ei kannata aina uskoa, sanoo Smith.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme