Mainos
Mainos

Tutkija: Räjähdykset politisoituvat parissa päivässä

Tutkija Mika Aaltola ulkopoliittisesta instituutista uskoo, että Bostonin räjähdysten politisoituminen kestää muutamia päiviä.

– Isku oli onnistunut riippumatta siitä, kuka sen teki. Se kertoo, että Yhdysvalloissa on haavoittuvuuksia, mikä sinällään lisää huolta ja saattaa johtaa kritiikkiin siitä, että kuin näin kävi.

Aaltolan mukaan presidentti Barack Obamaa tosin kritisoitiin jo tuoreeltaan siitä, ettei hän käyttänyt sanaa terrorismi lausunnossaan. Obama puhui tragediasta.

Räjähdysten vaikutukset maassa vellovaan asekeskusteluun riippuvat Aaltolan mukaan siitä, mitä tapahtumien taustalta aikanaan paljastuu. Aaltolan mukaan vaikuttaa joka tapauksessa siltä, että teot, paikka ja ajankohta ovat tarkkaan harkittuja.

– Tällä viikollahan on useampikin liittovaltion vastaisen teon merkkipäivä. On Columbine High School, Waco Texas ja Virginia Tech. Eilen oli Bostonin seudulla patrioottien päivä.

Aaltola arvelee, että räjähdykset joka tapauksessa palauttavat Yhdysvalloissa voimaan hyvin turvallisuuskeskeisen ajattelutavan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme