Mainos
Mainos

Tutkija soimaa salamauutisointia – USA:n kouluampumisesta mediasotku

Reaaliaikaisuus on tehnyt kriisiuutisoinnista hankalaa, sanoo mediatutkija Turo Uskali Jyväskylän yliopistosta. Tietoa tapahtumista halutaan välittää ja vastaanottaa mahdollisimman nopeasti, mutta faktojen tarkistaminen reaaliajassa on lähes mahdotonta.

Uutisoinnin nopeuden mielekkyydestä on keskusteltu sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen perjantaisesta kouluampumisesta levisi paljon virheellistä tietoa.

Nopeudesta on tullut itseisarvo jopa tarkkuuden kustannuksella, Uskali sanoo.

– On surullista huomata, että maailmalla suuret ja arvostetutkin mediayhtiöt ovat julkaisseet väärää tietoa. Olisi hyvä, että julkaisua odotettaisiin pari minuuttia, että tiedot saataisiin tarkistettua. Väärä tieto kun korjataan hitaammin kuin se leviää.

MTV3:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sanoo, että media ei voi jäädä odottamaan kriisitilanteessa viranomaistiedotteita, joiden julkaisu voi viedä tunteja tai jopa päiviä. Hänen mukaansa median tehtävä on koota informaatio yhteen ja kertoa, miltä osin tiedot ovat varmoja ja mikä on huhua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme