Mainos
Mainos

Tutkija: Syyrian sodan loppuminen vielä kaukana

Suomalaistutkijan mukaan Syyrian sodan päättyminen ei ole näköpiirissä, vaikka kansainvälisissä neuvotteluissa saavutettiinkin sopu sotatoimien keskeyttämisestä.  

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tässä tarjotaan oppositiolle ja Assadille pienimuotoinen hengähdystauko. Se käytettäneen niin, että osapuolet varautuvat keväällä alkavaan taistelukauteen, sanoi Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri Antti Paronen STT:lle.  

Paronen sanoo, että konfliktista hyötyy tällä hetkellä liian moni taho. 

– Konflikti palvelee sekä Venäjän ja Yhdysvaltojen etuja, jos näin inhorealistisesti ajattelee. Venäjälle se on itsetarkoituksellista siten, että Venäjä osoittaa omaa suorituskykyään ja tukee sitä ainoaa de facto liittolaista, joka heillä Lähi-idässä on, Paronen summaa.  

– Yhdysvalloille konflikti taas on tärkeä, koska he pystyvät sillä näyttämään toimivansa globaalia jihadistista liikehdintää vastaan sotilaallisella voimallaan pommittamalla Isisiä niin Syyriassa kuin Irakissa. Samalla myös sidotaan Venäjä äärimmäisen kalliisiin sotatoimiin Syyriassa, hän jatkaa.   

Taisteluilla Aleppossa on oppositiolle erittäin suuri strateginen ja sotilaallinen merkitys. Parosen mukaan oppositio yrittää hengähdystauon aikana estää Aleppon menettämisen, tai jos se ei ole mahdollista, varautua pitkään sissisotaan.  

–Tulitauko on tällainen pieni, mikroluokan tapahtuma tässä konfliktissa.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme