Mainos
Mainos

Tutkija: Tämä saattaa selittää Putinin pitkän poissaolon

Venäjän presidentti Vladimir Putin palasi julkisuuteen harvinaisen pitkän poissaolon jälkeen.

Putinin poissaolosta virisi laajalti huhuja lapsen saannista aina sotilasvallankaappaukseen. Putin itse kommentoi asiaa sarkastiseen sävyyn, muttei kertonut katoamisensa syytä.

Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith arvelee MTV Uutisille, että vaikka varmuudella ei mitään voida sanoa, niin on hyvin todennäköistä, että Putininin poissaoloon on liittynyt terveydellinen syy.

-Veikataan, että se osuu selkään tavalla tai toisella, kommentoi Smith.

Ongelmana on mm. se, että Putinilla on vahvan miehen imago. 

-Mutta ongelmana on myös, että silloin kun esimerkiksi jotain vahvaa lääkitystä tarvitaan, niin tulee iso kysymysmerkki siitä, että onko johtaja kykenevä johtamaan maata. Venäjällä tämä on hirveän huonosti järjestetty, että kuka sitten ottaa tavallaan vastuun, pohtii Smith.

Jos Putin olisi kykenemätön hoitamaan tehtäviään niin silloin vastuu olisi pääministeri Medvedevillä.

-Nyt spekuloidaan paljon siitä, että eliitin sisäisiä ristiriitoja on olemassa, koska vahvan vallan miehet eivät voi antaa Medvedevin tulla johtajaksi. Tämä kyllä osoitti, että Venäjällä kaikki eivät ole yksimielisiä, Smith kommentoi.

Smithin mukaan on ainutlaatuista, että näin merkittävän valtion johtaja katoaa kymmeneksi päiväksi. 

Smith kertoo, että Venäjällä yleensä aina on käynnissä valtataistelu - joskus vähän vahvempana ja joskus hiukan himmeämpänä.

 -Nyt ehdottomasti sanoisin, että valtataistelua on käynnissä, hän arvelee.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot