Mainos
Mainos

Tutkija: Trumpin puheessa jopa yllättävän maltillinen sointi

Yhdysvalloissa ensimmäisen puheensa kongressille pitänyt presidentti Donald Trump esiintyi jopa yllättävän maltillisesti, sanoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Edellisiin esiintymisiinsä verrattuna Trump korosti positiivisia tulevaisuudennäkymiä ja kansakunnan yhtenäisyyden tärkeyttä, minkä voi tulkita kädenojennukseksi kongressille sekä Yhdysvaltain liikkuville äänestäjille, Aaltola sanoo.

Paine kasvattaa presidentin suosiota muiden kuin tämän ydinkannattajajoukon keskuudessa on ollut kova, Aaltola arvioi. Hän uskoo maltillisen linjapuheen voivan rauhoittaa maan jakautunutta poliittista ilmapiiriä. 

Myös MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen toteaa puheen olleen Trumpin optimistisin.

– Trump ei ollut niin synkkä kuin ennen ja yritti puhua koko maalle. Kyseessä oli Trumpin presidentillisin puhe, sillä hän muun muassa tuomitsi maassa tehtyjä viharikoksia, Karppinen analysoi.

Hänen arvionsa mukaan puheessa ei kuitenkaan ollut kuitenkaan juurikaan ratkaisuesityksiä ja se sisälsi ristiriitaisuuksia muun muassa ympäristöpolitiikan osalta. Esimerkiksi luonnonsuojelua luvattiin leikata, mutta samalla kaikille kansalaisille luvattiin puhdasta vettä ja ilmaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme