Mainos
Mainos

Tutkija: Trumpin tietojen jakelu lonkalta Venäjälle ei patrioottisia amerikkalaisia ihastuta

Väitteet siitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump olisi laverrellut huippusalaisia tietoja venäläisille, kasvattavat edelleen luottamuspulaa presidenttiä kohtaan. Näin sanoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

– Tietojen antaminen lonkalta Venäjälle ei ole sellainen asia, joka patrioottista amerikkalaista kovin paljon ihastuttaa. Luottamuspulaa tämä ainakin lisää.

Aaltolan mukaan Trump saattoi sortua laverteluun amatöörimäisyyttään kiihkeässä halussaan parantaa suhteita Venäjään.

– Trumphan on kovasti korostanut sitä, että Venäjän kanssa suhteita voidaan parantaa nimenomaan terrorismin vastaisessa kamppailussa. Tiedot todennäköisesti koskivat juuri mahdollista terroristi-iskua ja sen ehkäisyä.

– Toisaalta Washingtonissa kaikki Venäjään liittyvä on tällä hetkellä myrkyllistä. Trumpin yhteydet Venäjän ulkoministeriin ja suurlähettilääseen eivät käänny hyvin amerikkalaisille. Luvassa on paljon tutkintoja ja epäilyksiä hänen luonteenlaatunsa suhteen, Aaltola jatkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme