Mainos
Mainos

Tutkija: Trumpin väitetyt lipsautukset venäläisille tuskin johtavat oikeusprosessiin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tuskin päätyy syytteeseen salaisen tiedustelutiedon lipsauttelusta venäläisille, sanoo Tampereen yliopistossa vieraileva amerikkalaistutkija Peter Miller.

Washington Post -lehti uutisoi tiistaina Donald Trumpin paljastaneen salaisia tietoja Venäjän ulkoministerille ja suurlähettiläälle viime viikolla.

Vaikka kuka tahansa muu liittovaltion työntekijä asetettaisiin syytteeseen salaisten tietojen paljastamisesta, presidentti saa itse päättää, mikä tieto on luottamuksellista ja mikä ei, Miller muistuttaa.

– On epätodennäköistä, että Trump päätyisi syytteeseen tai että hänet poistettaisiin virasta, sillä republikaanit eivät näytä olevan poissa tolaltaan mistään, mitä on ehkä tapahtunut, Miller sanoo.

– On myös epätodennäköistä, että republikaanit, joilla on enemmistö sekä edustajahuoneessa että senaatissa, äänestäisivät virkasyytteen nostamisen puolesta.  

Trumpin epäillään lipsauttaneen Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville hyvin arkaluontoisia Syyriaan liittyviä tiedustelutietoja, jotka olivat alun perin peräisin Israelilta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme