Mainos
Mainos

"Ukraina-tapaamisen pääpaino turvallisuustilanteessa"

Päämiestasolla käytävät Ukraina-neuvottelut luovat Ulkopoliittisen instituutin (Upi) ohjelmajohtajan Mika Aaltolan mukaan puitteita, joiden sisällä suuremmatkin asiat ovat ratkaistavissa.

Venäjän ja Ukrainan johtajat tapaavat EU-johtajia ensi tiistaina Minskissä Valko-Venäjällä.   

Neuvottelut muodostavat Aaltolan mukaan pohjaa Euraasian tulliliiton ja EU:n väliselle yhteydelle Ukrainan kautta. Hän arvelee tapaamisen pääpainon olevan kuitenkin turvallisuustilanteessa, kun pohditaan ulospääsyä itäisen Ukrainan konfliktista.  

Aaltola uskoo, että tapaamista on valmisteltu pidemmän aikaa. Hänen mukaansa tämän kaltaisiin tilaisuuksiin ei yleensä lähdetä ilman, että osapuolilla olisi yhteneviä näkökulmia joihinkin asioihin. Energiaturvallisuuden korostuminen kokouksen asialistalla voisi Aaltolan mielestä viitata siihen, että tuloksia saattaisi löytyä.  

- Jos saadaan yhteneväisyyksiä joissain kysymyksissä, päästään ehkä neuvottelemaan tärkeämmistäkin asioista.  

Aaltola ei kuitenkaan näe tapaamista suurena rauhan askeleena. Hänen mukaansa Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on järkkynyt vuosikausiksi, ja ratkaisut Krimin ja Itä-Ukrainan kriisiin voivat olla pitkän matkan päässä.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot