Mainos
Mainos

Tutkija USA:n Suomeen lähettämistä hävittäjistä CNN:lle: Yhteinen viesti Venäjälle

Amerikkalaishävittäjien laajin koskaan Suomessa järjestettävä harjoitus herättää huomiota Yhdysvaltain mediassa. CNN:n jutussa ajatushautomon tutkija arvioi harjoitusta myös Suomen ja Skandinavian kannalta.

Venäjän tutkimukseen erikoistunut vanhempi tutkija Stephen Sestanovich Council for Foreign Relationsista sanoo, että useat maat ympäri Euroopan arvioivat puolustuskapasiteettiaan ja vahvistavat yhteistyötään Venäjän viime vuosina lisääntyneen aggressiivisuuden takia.

– Tämä on vahva trendi etenkin Skandinaviassa, jossa Norjan ja Tanskan kaltaiset maat, jotka ovat olleet Natossa vuosikymmeniä, sekä Ruotsin ja Suomen kaltaiset maat, jotka ovat perinteisesti olleet puolueettomia, kysyvät itseltään: Miten voimme tehdä yhteistyötä, jos joudumme Venäjän paineen alle? hän sanoo CNN:lle.

– Ja he kysyvät Yhdysvalloilta: autatteko meitä lähettämään viestin Moskovaan? hän jatkaa.

Yhdysvaltain F-15-hävittäjät harjoittelevat toukokuussa Karjalan lennostossa Kuopion Rissalassa. Kyseessä on amerikkalaishävittäjien laajin harjoitus koskaan suomalaisessa tukikohdassa. Yhdysvallat lähettää Suomeen kuusi hävittäjää Oregonin kansalliskaartin tukikohdasta.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme