Mainos
Mainos

Tutkija: Venäjällä puhutaan jo turvatoimien tiukentamisesta

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Katri Pynnöniemen mukaan Moskovan metron pommi-iskut ovat nostaneet jo keskustelua julkisen liikenteen turvatoimien tehostamisesta.

- Tänä aamuna Venäjän mediassa julkisesta liikenteestä vastaavat viranomaiset ovat aloittaneet keskustelun turvallisuuden parantamisesta. On lisäksi puhuttu muun muassa elektronisten passien käyttöönotosta ja uudenlaisen turvallisuustekniikan tuomisesta julkiseen liikenteeseen, jotta matkustajia voitaisiin valvoa paremmin.

- Mutta ainoastaan turvatoimien kiristämisellä ei kyllä päästä näistä eroon, vaan koko Kaukasuksen ja Keski-Aasian tilanne pitäisi saada rauhoittumaan, Pynnöniemi kertoo.

Pynnöniemi arvelee, että nyt tapahtuneet metro-iskut saattavat lisätä iskuja molemmin puolin.

- Varmaan tästä seuraa jollakin viiveellä lisää iskuja molemmin puolin ja varmasti myös turvatoimien tiukennusta, mutta nämä ovat tapahtumia, joita ei voida loputtomasti ennakoida.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme