Mainos
Mainos

Tutkija Yhdysvaltojen uusista Venäjä-pakotteista: "Kova pala Venäjälle"

Keskiviikkona Kymmenen Uutisissa vieraillut tutkijatohtori Hanna Smith Aleksanteri-instituutista arvioi Yhdysvaltojen tiistaina hyväksymän pakotepaketin tulevan vaikuttamaan Venäjän talouteen. Näin ovat tehneet myös tätä aiemmin voimassa olleet pakotteet.

– Uudet pakotteet huolestuttavat ihan selvästi myös Moskovassakin. Kun siellä luultiin, että näihin pakotteisiin saataisiin pian helpotusta, niin nyt niitä tuleekin lisää, Smith arvioi.

– Nämä lännen asettamat pakotteet ovat kova pala Venäjälle.

Euroopan unioni on esittänyt huolensa siitä, että pakotteet saattavat torppata mahdollisia energiahankkeita sen ja Venäjän. Smithin mukaan huoli on todellinen.

– Ei EU nostaisi huolta esiin, jos se ei olisi oikeastaan aika aiheellinen. USA:lla on ihan oma lähtökohhta tässä, ja se ei ehkä ota huomioon sitä, kuinka läheisessä kauppasuhteessa EU ja Venäjä kuitenkin ovat.

Smithin mukaan Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteet eivät ole tällä hetkellä kovin hyvät, mutta rauhallisemmat kuin vuosi sitten.

– Edelleen jännitteitä on paljon ja erimielisyyksiä sitäkin enemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme