Mainos
Mainos

Tutkija Yhdysvaltojen uusista Venäjä-pakotteista: "Kova pala Venäjälle"

Keskiviikkona Kymmenen Uutisissa vieraillut tutkijatohtori Hanna Smith Aleksanteri-instituutista arvioi Yhdysvaltojen tiistaina hyväksymän pakotepaketin tulevan vaikuttamaan Venäjän talouteen. Näin ovat tehneet myös tätä aiemmin voimassa olleet pakotteet.

– Uudet pakotteet huolestuttavat ihan selvästi myös Moskovassakin. Kun siellä luultiin, että näihin pakotteisiin saataisiin pian helpotusta, niin nyt niitä tuleekin lisää, Smith arvioi.

– Nämä lännen asettamat pakotteet ovat kova pala Venäjälle.

Euroopan unioni on esittänyt huolensa siitä, että pakotteet saattavat torppata mahdollisia energiahankkeita sen ja Venäjän. Smithin mukaan huoli on todellinen.

– Ei EU nostaisi huolta esiin, jos se ei olisi oikeastaan aika aiheellinen. USA:lla on ihan oma lähtökohhta tässä, ja se ei ehkä ota huomioon sitä, kuinka läheisessä kauppasuhteessa EU ja Venäjä kuitenkin ovat.

Smithin mukaan Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteet eivät ole tällä hetkellä kovin hyvät, mutta rauhallisemmat kuin vuosi sitten.

– Edelleen jännitteitä on paljon ja erimielisyyksiä sitäkin enemmän.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot