Mainos
Mainos

Tutkijaryhmä: Amelia Earhartin lentokoneen palanen löytyi

Legendaarisen lentäjän Amelia Earhartin lähes 80 vuotta vanha katoamismysteeri saattaa olla askeleen lähempänä selviämistä. Yksityinen tutkijaryhmä väittää Tyynenmeren autiosaarelta löytyneen metallinpalasen olevan peräisin hänen lentokoneestaan.

Earhart katosi vuonna 1937 yrittäessään maailmanympärilentoa. Sitä ennen hän ehti tehdä historiaa oltuaan ensimmäinen nainen, joka lensi Atlantin yli.

TIGHAR-tutkijaryhmä on käyttänyt useita vuosia ja miljoonia dollareita etsiessään selitystä katoamiselle. Jo vuonna 1991 Nikumaroron saarelta löytynyt metallinpalanen saattaa nyt osoittautua ratkaisevaksi tekijäksi ratkeamisessa.

– Me emme ymmärrä kuinka palanen repesi koneesta ja päätyi saarelle, mutta palanen on hallussamme. Meillä on palanen Earhartin lentokonetta, ryhmän johtaja Ric Gillespie kertoo.

Pulpetin pöydän kokoinen metallinpalanen ei löytyessään näyttänyt Lockheed Electra -koneen alkuperäiseltä osalta. Ryhmä otti palasen hiljattain uudestaan tutkinnan alle selvittääkseen mahdollisuutta, että osa olisi asennettu jälkeenpäin koneeseen ikkunanpaikaksi korjauksen yhteydessä.

"Kuin sormenjälki"

Tapausta 26 vuoden ajan tutkineen Gillespien mukaan palanen sopii koneen kohtaan täydellisesti.

– Se on kuin sormenjälki, Gillespie hehkutti Sky Newsille.

Löytöä ei olla otettu täysin varauksitta vastaan muiden tutkijoiden keskuudessa. Puolueeton taho ei ole tutkinut palasta, eikä siitä ole ilmoitettu löytyneen varmaa tuntomerkkiä, kuten sarjanumeroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme