Mainos
Mainos

Tutkijat hämmästyivät oudosta tähtienvälisestä vierailijasta, mutta niitä on luultavasti paljon

Viikonloppuna tiedemaailmassa kohistiin, kun aurinkokunnastamme havaittiin vinhaa vauhtia liikkuva tähtienvälinen kappale.

Kappaleen liikkeistä pääteltiin, että se oli tullut oman aurinkokuntamme ulkopuolelta. Kyseessä on ensimmäinen havaittu tämän tyyppinen kohde. Tutkijat nimesivät mystisen vierailijan A/2017 U1:ksi.

Aluksi kappale identifioitiin komeetaksi, mutta se muutettiin myöhemmin asteroidiksi. Kappaleella ei ole nimittäin havaittu komeettamaista ulkonäköä.

Toistaiseksi kappaleesta ei kuitenkaan vielä tiedetä kovinkaan paljoa. Tutkijat toivovat vastauksia kysymyksiinsä, kun havainnot on saatu analysoitua.

On joka tapauksessa hyvin todennäköistä, että vastaavia tähtienvälisiä kappaleita liikkuu paljon, joten vastaavanlaisia kappaleita tullaan luultavasti löytämään jatkossakin.

Yöuniaan yllättäville vierailuille saapuvista aurinkokunnan ulkopuolisista kappaleista ei kuitenkaan ole syytä menettää. Vaikka pieniä kappaleita on arveltu olevan runsaasti, niin olisi äärimmäisen epätodennäköistä, että vaikkapa planeetan kokoluokkaa oleva kappale kulkisi aurinkokunnan läpi.

Tutkijoiden mukaan nyt havaittu matkaaja muistuttaa spektrihavainnon perusteella aurinkokunnan planeettojen ulkopuolella olevan Kuiperin vyön kappaleita. Lisähavaintojen toivotaan kertovan lisää sen koostumuksesta ja alkuperästä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot