Mainos
Mainos

Tutkijat innostuivat "tappajien tappajasta" – korallikäärmeen myrkystä uusi, tehokas kipulääke?

Tappavan myrkyllisellä Sinisellä korallikäärmeellä on maailman suurimmat myrkkyrauhaset. Niiden erittämästä myrkystä toivotaan nyt uutta lääkettä kipuun. 

Sinisen korallikäärmeen (Calliophis bivirgata) myrkystä toivotaan apua lääketieteelle kivun lievittäjänä, uutisoi BBC. Tutkijat ovat havainneet, että myrkky toimii hyvin kipureseptoreihin ja sitä voitaisiin käyttää kipulääkkeenä.

– Useimmilla käärmeillä myrkky on hidasvaikutteista ja toimii kuin rauhoittava lääke, eli ensin tulee väsymystä, hitaasti, ennen kuin saalis kuolee, sanoo tutkija Bryan Fry Queenslandin yliopistosta.

Sinisen korallikäärmeen myrkky toimii kuitenkin nopeammin.

– Tämän käärmeen myrkky toimii lähes heti, koska se saalistaa vaarallisia eläimiä, joten myrkyn on toimittava nopeasti ennen kuin saalis ehtii iskeä takaisin. Myrkky on tappajien tappaja, kuvailee Bryan Fry.

Selkärangattomien myrkkyjä, kuten keilakotiloiden ja skorpionien, on tutkittu jo pitkään lääketieteellisessä käytössä. Käärme on kuitenkin biologisesti lähempänä ihmistä ja näin ollen myös sen myrkyn toivotaan olevan tehokkaampaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme