Mainos
Mainos

Tutkijat juottivat rottia humalaan migreenikokeissaan

Yhdysvalloissa tutkijat ovat selvittäneet alkoholin käytön yhteyttä migreenin syntymiseen rottakokeilla. Kokeissa käytettyjä rottia oli Helsingin Sanomien mukaan jalostettu niin, että ne kärsivät migreeneistä. Kyseisiä rottia verrattiin toisiin, joilla ei ollut migreeniongelmaa.

Migreenipäänsärkyihin liittyy erilaiset aistien yliherkkyydet. Tutkijat juottivat kokeissa rotille alkoholia. Sen jälkeen tutkijat mittasivat miten herkästi rotat reagoivat kipuun, kun niiden kuonoja kosketettiin.

Migreenirottien kipu paheni neljän–kuuden tunnin kuluttua alkoholin juomisesta, mutta vertailuryhmästä sellaista ei näkynyt.

Tutkijat päätyivät kokeissaan samanlaisiin tuloksiin, jotka monille migreenipotilaille ovat jo entuudestaan tuttuja: Migreenin aiheuttamista päänsäryistä kärsivät ovat alttiimpia saamaan päänsäryn myös alkoholista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme