Mainos
Mainos

Tutkijat kehittämässä ihmebetonia – mahdollistaisi 10 kertaa korkeammat talot

Saksassa Konstanzin yliopiston tutkijat ovat kehittämässä todellista ihmebetonia, jonka avulla kyettäisiin rakentamaan jopa 10 kertaa korkeampia rakennuksia kuin nykyiset korkeimmat pilvenpiirtäjät.

Asiasta kertoo Digital Trends -sivusto. Uudentyyppisessä sementissä on erikoinen nanorakenne, joka estää siitä valmistettavaa betonia murtumasta. Näin se kestää päällään huomattavasti suuremman painon kuin nykyisin on mahdollista.

Materiaalista pystyisi myös kehittämään maanjäristyksiä paremmin kestäviä rakenteita. Samalla toteutukset voisivat olla ohuempia.

Kokeiluissa tutkijat ovat havainneet ihmesementillä tehdyn betonin olevan jopa 100 kertaa vahvempaa kuin nykyisillä seoksilla on mahdollista toteuttaa.

Ihmeaine ei kuitenkaan tällä hetkellä sovellu tuotantoon sellaisenaan. Vaikka periaate on havaittu toimivaksi, niin toteuttaminen on hankalaa ja kallista laajempaa käyttöä ajatellen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme