Mainos
Mainos

Tutkijat kehittivät halvan ja helpon HIV-testin

Australiassa on kehitetty halpa ja nopea tapa HIV-positiivisuuden testaamiseen.

Prototyyppivaiheessa oleva testi selvittää noin puolessa tunnissa, tarvitseeko testattava hoitoa.

Testi tehdään sormenpäästä otettavan verikokeen perusteella eikä sen teko vaadi laboratorio-olosuhteita, asiasta uutisoinut Science Alert kertoo.

Tutkijoiden mukaan suurin osa kehitysmaissa asuvista HI-virukseen kantajista hakeutuu hoitoon vasta oireiden perusteella. Hoidon aloittaminen ennen oireiden ilmaantumista olisi tutkijoiden mukaan erittäin tärkeää viruksen hallitsemiseksi.

Valtaosalla viruksen kantajista ei kuitenkaan ole mahdollisuutta HIV-testeihin, koska olosuhteet testien tekemiseen kehitysmaissa ovat huonot ja testit ovat niin kalliita.

Australian johtavan tartuntatauteihin keskittyneen tutkimuskeskuksen, Burnet Instituten, tutkijoiden kehittämä testi tähtää juuri kehitysmaiden tilanteen parantamiseen.

Testiä ei voida kuitenkaan vielä ottaa käyttöön, koska sen luotettavuudesta ei ole takeita. Luotettavuuden varmistamiseksi tutkijoiden on vielä tehtävä lisää kokeita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme