Mainos
Mainos

Tutkijat: Niinistön tapaamiset eivät muuta Suomen asemaa

Presidentti Sauli Niinistön tapaamiset Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa eivät muuta Suomen asemaa kansainvälisessä politiikassa.

Näin arvioivat Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksen erikoistutkija Marko Lehti ja Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro.  

Lehti ja Kangaspuro arvioivat Niinistön vierailut myönteiseksi asiaksi, vaikka he eivät pidä niiden merkitystä Ukrainan tilanteelle suurena. Lehden mukaan Niinistön vierailut osoittavat uudenlaista aktiivisuutta Suomen ulkopolitiikassa.  

Kumpikin tutkija korostaa keskusteluyhteyden merkitystä Ukrainan kriisissä.  

– Ei tapaamisille kauhean suuria odotuksia ollut ladattu. Siinä suhteessa on päästy vähintäänkin minimitavoitteeseen, että jonkin tason keskustelut on voitu käydä, Kangaspuro toteaa.  

Huomiselta Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan väliseltä ulkoministeritapaamiselta tutkijat eivät odota suuria.  

– Kaikki kontakti, joka on jotain muuta kuin aseellista, on positiivista, Kangaspuro sanoo.  

Lehden mukaan keinot toimia Ukrainan kriisissä ovat vähäiset.  

– Keinovalikoima Ukrainan suhteen on äärimmäisen suppea. Pakotepolitiikalla ei avata mitään, se vain pitää tilannetta yllä tai kärjistää sitä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme