Mainos
Mainos

Tutkijat: Ohjelmistorobotit loivat kannatusviestejä Trumpille ja Clintonille jopa 400 000 Twitter-käyttäjän nimissä

Tietokoneohjelmien robotit ovat luoneet merkittävän osan Donald Trumpin kannatusviesteistä sosiaalisessa mediassa, paljastaa Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimus. Robotit loivat myös osan Hillary Clintonin kannatusviesteistä, mutta niitä ei ollut yhtä paljon kuin Trumpilla. 

Tutkijoiden mukaan lähes kaikki tietokoneohjelmien robottien tviitit Trumpista olivat positiivisia. Clintonia koskevista tviiteistä vain puolet oli positiivisia.

– Se, että robotit tuottavat systemaattisesti enemmän positiivista ja ehdokasta tukevaa sisältöä, voi vääristää ihmisten käsityksiä. Ihmiset luulevat, että ehdokkaalle annetaan ruohonjuuritason tukea, mutta se onkin todellisuudessa keinotekoisesti luotua, sanoivat tutkimuksen toteuttaneet tutkijat.

Robottien luomat tviitit ja viestit voivat esimerkiksi vääristää Twitterin tilastoja suosituista puheenaiheista.

Tutkijat analysoivat kuukauden aikana 20 miljoonaa tviittiä lähes 3 miljoonalta käyttäjältä. Tutkijoiden mukaan yli 400 000 käyttäjää oli tietokoneohjelmien luomia.

Viime kuussa muun muassa Oxfordin, Washingtonin ja Budapestin yliopistojen samankaltaiset tutkimukset saivat samansuuntaiset tulokset.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot