Mainos
Mainos

Tutkijat onnistuivat korjaamaan sairauksia aiheuttavan virheen ihmisalkiossa

Yhdysvalloissa tutkijat ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa korjaamaan sairauksia aiheuttavan geenivirheen ihmisalkiossa.

Tutkijoiden mukaan tulevaisuudessa geenimuuntelun avulla voitaisiin estää perinnöllisten sairauksien siirtyminen seuraaville sukupolville.

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on todellinen läpimurto. Samaan aikaan tapauksen toivotaan kuitenkin herättävän myös laajempaa keskustelua ihmisen dna:n muuntelun etiikasta.

Tutkijoiden mukaan geeneissä tehty korjaus on periytyvä, jolloin myös muunnellun dna:n omaavan ihmisen jälkeläiset olisivat turvassa kyseiseltä periytyvältä sairaudelta.

Tutkijat korostavat, että tarvitaan vielä lisätutkimuksia menetelmän turvallisuuden varmistamiseksi ja onnistumisprosentin nostamiseksi lähemmäksi sataa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot