Mainos
Mainos

Tutkijat onnistuivat lisäämään hiirien elinikää uskomattomasti: Voi toimia ihmisilläkin

Yhdysvalloissa Mayo-klinikan tutkijat ovat onnistuneet lisäämään hiirien elinikää jopa 35 prosentilla ns. huuhtomalla ajan kuluttamia soluja pois.

Teknologiasivusto Gizmodo toteaa, että kyseessä on rohkaiseva löytö, joka saattaa lopulta johtaa ihmisiin käytettäviin, elinikää lisääviin terapioihin.

Iän myötä solut eivät enää jakaudu kunnolla. Tämä johtaa monenlaisiin ikään kytköksissä oleviin ongelmiin ja sairauksiin.

Tutkijat keksivät keinon tuhota tällaiset kuluneet solut hiiriltä, jolloin niiden elinikää saatiin merkittävästi lisättyä.

Tutkijat istuttivat hiiriin vieraan geenin ja antoivat niille AP20187 – nimistä lääkettä. Kokeilu onnistui hyvin ja auttoi tehokkaasti poistamaan ikääntyneitä soluja keski-ikäisiltä hiiriltä. Hoito jatkui, kunnes hiiret kuolivat luonnollisesti.

Tulos oli yksinkertaisesti uskomaton, sillä hiirien elinikä lisääntyi 25-35 prosentilla. Kaiken lisäksi kokeilu lisäsi nimenomaan hiirien terveenä elämää aikaa. 

Vaikka terapia saataisiin toimimaan ihmisilläkin, niin se tuskin lisäisi elinikää samassa suhteessa kuin hiirillä. Mutta se saattaisi lisätä ihmisten ikää hieman ja mikä tärkeintä - lisätä ihmisen terveitä vuosia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme