Mainos
Mainos

Tutkijat saivat ensimmäistä kertaa luvan muokata alkioiden perimää

Viranomaiset ovat ensi kertaa antaneet tutkijoille luvan manipuloida ihmisalkioiden perimää Iso-Britanniassa, uutisoi BBC.

Alkioiden geenitutkimus tapahtuu Lontoon Francis Crick -instituutissa. Sen on tarkoitus antaa tutkijoille parempi käsitys ihmiselämän alkuvaiheista.

Tutkimusta johtava Kathy Niakan kertoi BBC:lle antamassaan haastattelussa, että tutkimuksen taustalla on pyrkimys ymmärtää geenien merkitys alkion kehityksessä.

–Se on tärkeää, koska keskenmenot ja hedelmättömyys ovat äärimmäisen yleisiä ongelmia, mutta niitä ei kuitenkaan tunneta kovin hyvin.

Joka sadasta hedelmöittyneestä munasolusta vain 13 kehittyy kolmea kuukautta pidemmälle.

Vaikka tutkijoilla on lupa muokata alkioiden perimää, he eivät kuitenkaan saa istuttaa muokattuja alkioita ihmisiin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ihmisalkioiden geenimuunteluun liittyvälle tutkimukselle on näytetty vihreää valoa valtion viranomaisten puolesta.

Tutkimusala on saanut osakseen paljon kritiikkiä. Sen pelätään johtavan tilanteeseen, jossa vielä kehittymättömien lasten geeniperimää muokataan esimerkiksi vanhempien mielen mukaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme