Mainos
Mainos

Tutkijat savuavalla Norman Atlantic -aluksella - salamatkustajako sytytti palon?

Viime sunnuntaina keskellä Välimerta tuleen syttyneen Norman Atlantic  -autolautan tutkimukset ovat edistyneet.

Alus hinattiin eilen italialaiseen Brindisin satamaan, ja onnettomuustutkijat ovat nousseet alukseen jo kahdesti, la Repubblica kertoo.

Aluksen musta laatikko haettiin jo eilen, ja se on lähetetty Bariin tutkittavaksi. Tänään tutkijat viipyivät aluksessa viisi tuntia. Tarkoituksena on muun muassa selvittää tulipalon syttymissyy ja lautan turvalaitteiston toiminta.

Savuaa yhä

Vaikka autolautalla riehunut tulipalo sammutettiin jo useita päiviä sitten, nousee aluksesta yhä savua. Tuli kytee yhä laivan eri osissa, ja varsinkin autokansi on tutkijoiden mukaan hyvin kuuma. Alusta joudutaankin tutkimaan yhdessä palokunnan kanssa.

Turvallisuussyistä aluksesta on pystytty tutkimaan vasta pieni osa. Tarkastetusta osasta ei ole löytynyt uusia uhreja. Toistaiseksi onnettomuudessa tiedetään kuolleen 11 ihmistä, joista yhdeksän ruumiit on löydetty. Nuorin uhreista on 15-vuotias.

Kadoksissa arvellaan olevan yhä 10-15 ihmistä. Tutkijoiden pelkona kuitenkin on, että matkustajaluettelossa mainittujen henkilöiden lisäksi aluksen autokannelta löytyy palossa menehtyneitä salamatkustajia.

Sytyttikö salamatkustaja tulipalon?

La Repubblica -lehden toimittaja matkusti samalla Anek Linesin reitillä Kreikan Igoumenitsasta Italian Anconaan pian onnettomuuden jälkeen. Toimittajan mukaan kaikkien tiedossa on, että autolauttoihin onnistuu aina livahtamaan noin kymmenen salamatkustajaa.

Laittomasti Italiaan pyrkivät salamatkustajat piiloutuvat joko kuorma-autojen alle tai kontteihin. Lehden haastatteleman nimettömän lähteen mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että joku heistä olisi aloittanut tulipalon yrittäessään lämmitellä itseään.

– On todennäköisempää, että kuorma-autonkuljettajat tekivät jotain hölmöä. He nukkuvat usein mieluummin autoissaan kuin tuoleilla tai hyteissä. Ja yöllä kymmenet livahtavat jotenkin autokannelle, nousevat rekkoihinsa, käynnistävät lämmittimiä ja generaattoreita, ja joskus myös tekevät ruokaa, lähde kertoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme