Mainos
Mainos

Tutkijat yhä varmempia: Kuningatar Nefertitin hauta löytyy salaisesta kammiosta

Egyptissä on saatu lisävahvistusta epäilyille, että kuningatar Nefertitin hauta sijaitsisi hänen poikapuolensa, faarao Tutankhamonin haudan salaisessa kammiossa.

Muinaismuistoista vastaava ministeri kertoo, että uusimpien tutkimusten mukaan Tutankhamonin haudassa on seinien takana 90 prosentin varmuudella kaksi kammiota, joiden sisällä on mahdollisesti eloperäistä materiaalia.

Nuorena äkillisesti kuollut Tutankhamon on haudattu Luxoriin Kuninkaiden laaksoon. Nefertitin hautaa puolestaan ei ole koskaan löydetty. Arkeologit ovat pitkään pitäneet mahdollisena, että Tutankhamon haudattiin kiireellä kammioon, jota ei alun perin ollut tarkoitettu hänelle, koska nuoren faaraon oma mausoleumi ei ollut vielä valmistunut.

Tutankhamonin hautaa kartoitetaan tutkan avulla lisää vielä tämän kuun aikana.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot