Mainos
Mainos

Tutkijoiden hämmästyttävä tulos galakseista: Niitä on paljon enemmän

Nasan ja ESA:n teleskooppien tietoja käyttäneet tähtitieteilijät ovat suorittaneet aiempaa tarkemman laskennan havainnoitavissa olevan maailmankaikkeuden galaksien määrästä.

Kansainvälinen tutkijaryhmä päätyi yllättävään tulokseen, jonka mukaan galakseja on ainakin kymmenen kertaa enemmän kuin aiemmin on luultu.

Hubble Space Telescope -sivustolla kerrotaan, että aiemmin maailmankaikkeudessa arveltiin olevan 100 - 200 miljardia galaksia. Nyt arvioita joudutaan säätämään ainakin kymmenen kertaa suuremmaksi.

Tutkijat käyttivät mm. Hubblen ottamia kuvia syvästä avaruudesta ja käyttivät laskennassa uusia matemaattisia malleja tehdäkseen johtopäätöksiä sellaisista galakseista, joita nykyiset teleskoopit eivät vielä kykene havainnoimaan.

Tutkijoiden saamat tulokset osoittivat, että 90 prosenttia galakseista on liian himmeitä ja liian kaukana, jotta niitä voitaisiin vielä havaita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme