Mainos
Mainos

Tutkijoiden mukaan päiväkoti on hyväksi lapselle

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan lapselle on parempi olla hyvässä päiväkodissa kuin pelkästään kotona keskivertoäidin kanssa. Tulos on keskustelussa jo ehditty todeta kiistanalaiseksi.

Tutkimuksessa seurattiin 1300:a lasta syntymästä kouluikään. Se tehtiin Yhdysvaltain lasten terveysviraston aloitteesta ja tulokset julkistettiin eilen Anaheimissä Kaliforniassa, missä amerikkalainen kasvatusalan tieteellinen järjestö piti vuosikokoustaan.

Tutkimustulos ei kuitenkaan väheksy äidin ja isän merkitystä: perheen tuloilla, vanhempien psyykkisellä hyvinvoinnilla ja huolenpidolla lapsesta on suurempi merkitys lapsen kehitykselle kuin päiväkodilla, ainakin kolmevuotiaaksi asti. Tutkimuksen mukaan päiväkodissa hoidettujen kaksi- ja kolmivuotiaiden sosiaaliset ja henkiset taidot olivat paremmat kuin kotona olevien lasten. Alle yksivuotiaatkaan eivät tulosten mukaan voineet huonosti ollessaan poissa äidin luota.

Päivähoidon laadulla oli tutkijoiden mukaan merkitystä, samoin sillä, kuinka pitkään lapset olivat hoidossa. Kaksivuotiaan ei tutkijoiden mielestä pitäisi olla liian pitkään poissa kotoa.
-Kun ajatellaan, että nykyisin puolet alle kouluikäisistä lapsista on hoidossa päiväkodissa tai hoitajan luona, niin tulosta voidaan pitää rohkaisevana, sanoi tohtori Cathrin Booth Washingtonin yliopistosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme