Mainos
Mainos

Tutkimus: Anne Frank kuolikin ehkä aiemmin, mitä on luultu

Päiväkirjastaan tunnetuksi tullut Anne Frank saattoi kuolla aiemmin, mitä on luultu.

15-vuotias Frank kuoli Bergen-Belsenin keskitysleirillä pilkkukuumeeseen maaliskuussa vuonna 1945, mutta kuolinpäivä näyttäisi uusien todisteiden valossa olleen kuukautta tiedettyä aiemmin.

Frankin tarkkaa kuolinpäivää ei tiedetä, mutta sen arvioidaan sijoittuvan maaliskuun loppuun. Tiedot Anne Frankin kohtalosta perustuvat leireiltä pelastuneiden kertomuksiin. 

Nyt tutkijat ovat koonneet yhteen arkistotietoja ja silminnäkijähavaintoja. Lisäksi heillä on ainakin yksi uusi haastattelulähde. 

Anne Frankin ja hänen siskonsa Margot Frankin kerrotaan kuolleen pilkkukuumeeseen. Uusien tietojen mukaan pilkkukuumeen ensioireet olivat näkyvissä jo helmikuun alussa. Hollantilaislääkäreiden mukaan pilkkukuume johtaa kuolemaan yleensä noin 12 päivässä. Näin ollen voidaan arvioida, että he kuolivatkin jo helmikuussa.

Uusi käsitys muuttaa jonkin verran Anne Frankin tarinaa. Liittouman joukot vapauttivat Bergen-Belsenin leirin huhtikuun 15. päivänä vuonna 1945.

Anne Frankin on aiemmin uskottu kuolleen maaliskun lopulla. Monia on järkyttänyt ja liikuttanut tytön tarinassa se, että pelastus olisi ollut vain muutaman viikon päässä, jos sisarusten terveys olisi kestänyt.

– Nyt tuota ei tarvitse enää jossitella, Anne Frank -museon tutkija Erika Prins sanoo uutistoimisto AP:lle.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme