Mainos
Mainos

Tutkimus: Flirttailu on tehokkaampaa kun aurinko paistaa

Tuoreen ranskalaisen tutkimuksen mukaan flirttailu ja puhelinnumeroiden kysely on menestyksekkäämpää auringonpaisteessa kuin pilvisellä säällä.

Tutkimus on julkistettu Social Influence -julkaisussa.

Etelä-Bretagnen yliopiston tutkija Nicolas Guéguen on aiemmin tutkinut kuinka punaisen huulipunan käyttö voi edesauttaa naispuolisia tarjoilijoita paremman tipin saamisessa.

Uusimmassa tutkimuksessaan hän tarkasteli, miten kadulla yksin kävelleet 18-25 -vuotiaat naiset suhtautuivat 20-vuotiaaseen mieheen, joka kyseli heidän puhelinnumeroitaan. Naisia lähestyttiin sekä aurinkoisina, että pilvisinä päivinä (ei kuitenkaan sateisina päivinä), jolloin lämpötilat olivat samaa luokkaa.

Science Daily -verkkosivujen mukaan naiset olivat vastaanottavaisempia flirttailulle ja antoivat mieluummin puhelinnumeronsa aurinkoisina päivinä.

Tutkimuksen mukaan aurinkoisina päivinä keskimäärin 22,4 prosenttia naisista antoi sitä kysyneelle miehelle numeronsa. Pilvisinä päivinä vastaava luku oli vain 13,9 prosenttia.

Nicolas Guéguen kuitenkin huomauttaa, että auringonpaiste tai muut tekijät ovat myös saattaneet parantaa numeroa pyytäneen miehen flirttailusuoritusta.

Tutkimuksessa ei myöskään otettu huomioon esimerkiksi tuulen voimakkuutta tai ilmankosteutta.

Aiemmissa tutkimuksissa myös miellyttävien tuoksujen, romattisen musiikin ja tiettyjen värien on havaittu vaikuttavan flirttailun tehokkuuteen.

Aurinkoisella säällä ihmisten on havaittu myös olevan avuliaampia vieraita ihmisiä kohtaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme