Mainos
Mainos

Tutkimus: Ikioma televisio rappeuttaa nuorisoa

Tuore tutkimus toteaa, että televisio teini-ikäisen omassa huoneessa johtaa huonoihin elämäntapoihin.

Minnesotan yliopiston tutkimuksessa oman television omistavat teinit söivät epäterveellisemmin, harrastivat vähemmän liikuntaa ja saivat huonompia arvosanoja kuin ilman omaa töllötintä elävät ikäisensä.

Oman tv:n omistavat teinit katselivat ruutua neljästä viiteen tuntia viikossa enemmän kuin ne nuoret, joilla telkkaria ei ollut huoneessaan.

Television omistavat tytöt käyttivät liikuntaan keskimäärin 1,8 tuntia viikossa, kun ilman tv:tä elävät liikkuivat 2,5 tuntia. Pojat puolestaan saivat keskimäärin huonompia arvosanoja, kun heillä oli oma televisio huoneessaan. Sekä tytöt että pojat söivät vähemmän kasviksia ja viettivät vähemmän perheen yhteisiä ruokailuhetkiä, kun heillä oli käytössään oma tv.

Minnesotan yliopiston tutkijat kyselivät 15-18-vuotiailta nuorilta näiden elämäntavoista. Tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat selvästi, ettei teini-ikäisen huoneeseen kannattaisi hankkia omaa televisiota.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme