Mainos
Mainos

Tutkimus: John saa yhä helpommin töitä kuin Lein Li

Tuore kanadalaistutkimus paljastaa, että länsimaisella nimellä saa helpommin töitä kuin esimerkiksi pakistanilaisilla, kiinalaisilla tai intialaisilla nimillä.

Hakijoiden työkokemuksen määrä ja koulutustaso olivat samanlaiset, mutta nimen etninen tausta ja kokemuksen sekä koulutuksen hankintamaat vaihtelivat.

Tutkijat lähettivät 6000 valetyöhakemusta pienille ja keskisuurille yrityksille Torontossa, joka on yksi Kanadan merkittävimpiä metropoleja ja myös kulttuurisesti yksi maailman monipuolisimmista alueista.

Tutkijat havaitsivat, että brittiläisiltä kuulostavista nimistä 16 prosenttia sai kutsun työhaastatteluun. Aasialaisen kuuloisista nimistä haastattelukutsun sai 11 prosenttia hakijoista.

Taloustieteilijä Philip Oreopoulos sanoo, että ero oli selvästi odotettua selkeämpi.

- Tutkimustulokset osoittavat, että ulkomaisilta kuulostavien nimien omistajilla.voi olla selkeästi haittaa työmarkkinoilla -- vaikka olisit jo toisen tai kolmannen polven maahanmuuttaja.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme