Mainos
Mainos

Tutkimus: Joka neljäs eteläafrikkalainen myöntää raiskanneensa

Joka neljäs eteläafrikkalainen mies myöntää raiskanneensa jonkun, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.

Etelä-Afrikan lääketieteellisen tutkimusneuvoston (MRC) tutkimuksen mukaan lähes puolet raiskauksen tehneistä on syyllistynyt raiskaukseen useammin kuin kerran.

Lisäksi kolme neljästä raiskauksen myöntäneestä miehestä oli raiskannut ensimmäisen kerran teini-ikäisenä.

Tutkimuksen johtajan professori Rachel Jewkesin mukaan rankat luvut ovat seurausta maahan syntyneestä vinoutuneesta kulttuurista.

- Meidän on muutettava asenteita, jotka ovat luoneet normin, jonka mukaan naisten pakottaminen seksiin on jollakin tavalla hyväksyttävää.

- Eteläafrikkalaisia miehiä on vuosisatojen ajan sosialisoitu maskuliinisuuden muotoihin, jotka perustuvat siihen, että miehet ovat voimakkaita, ja voimaa käytetään naisten ja myös toisten miesten alistamiseen, hän sanoo.

Etelä-Afrikan hallitusta on toistuvasti kritisoitu kyvyttömyydestä maan raiskausongelman edessä.

Etelä-Afrikan lääketieteellinen tutkimusneuvosto haastatteli nimettömästi yli 1700 miestä KwaZulu-Natalin ja Eastern Capen provinsseissa. Tutkimushaastattelut tehtiin sähköisesti vastaajien anonymiteetin suojaamiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme