Mainos
Mainos

Tutkimus: Kauneus voi olla este työllistymiselle

Ulkonäkö voi musertaa naisten työllistymismahdollisuudet, selviää Coloradon yliopiston tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan viehättäviä naisia syrjitään erityisesti silloin, jos he pyrkivät miehiseen ammattiin, kuten vanginvartijaksi tai mekaanikoksi. Yleisesti ottaen ammateissa, joissa ulkonäöllä ei ole merkitystä, kauneudesta saattoi olla hakijalle jopa haittaa.

Viehättävät naiset onnistuivat tutkimuksen mukaan vain harvoin saamaan esimerkiksi turvallisuuspäällikön, rautakaupan myyjän, hinausauton kuljettajan tai talousjohtajan pestiä.

- Tällaisissa ammateissa kauneudesta oli hakijoille selvästi haittaa, kertoo tutkija Stefanie Johnson. Hänen mukaansa viehättävät työnhakijat luokiteltiin helposti sihteereiksi tai vastaanottovirkailijoiksi.

Tutkimus perustui avoimien työpaikkojen sekä näihin tehtäviin saapuneiden työhakemusten tutkimiseen. Tutkimuksessa huomioitiin myös hakijoiden pätevyys työtehtävään. Tutkimuksessa käsiteltiin 55 nais- ja miestyönhakijan hakemukset.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme