Mainos
Mainos

Tutkimus: Kiina ja Venäjä 10 vuodessa sotilasmahdeiksi

Kiina ja Venäjä saattavat 10 vuodessa kohota Yhdysvaltain vertaisiksi sotilasmahdeiksi alueillaan. Yhdysvaltain puolustusministeriön käyttöön tehdyssä tutkimuksessa suositetaan ydinasepelotetta ja joukkojen sijoittamista valtamerten taakse.

Amerikkalaisjoukkojen tehtävänä olisi estää kahta muuta suurvaltaa joutumasta keskinäisiin aseellisiin selkkauksiin.

Siviileistä ja sotilaista koostuvan tutkimusryhmän "Strateginen arviointi -97" -nimisen raportin mukaan kumpikaan suurvalloista ei kykene saavuttamaan Yhdysvaltain iskukykyä seuraavan kymmenen vuoden aikana. Ne voivat kuitenkin vähitellen kohota merkittäviksi tekijöiksi myös laajemmin kuin alueellisina suurvaltoina.

Molempien odotetaan kilpailevan Yhdysvaltain kanssa lähimmän kymmenen vuoden aikana pääasiassa vain niille itselleen tärkeillä alueilla. Kummallakin on raportin mukaan kuitenkin kasvavat nationalistiset liikkeensä, ja vaikka konfliktit ovat epätodennäköisiä, ne ovat mahdollisia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme