Mainos
Mainos

Tutkimus kumoaa seksitautien ja irtosuhteiden yhteyden

Sukupuolitauteja esiintyy yleisimmin Afrikassa, mutta irtosuhteita on eniten teollisuusmaissa. Tutkimus kumoaa myös käsityksen seksin aloittamisiän varhenemisesta.

Laaja kansainvälinen tutkimus romuttaa vallitsevia käsityksiä seksistä. Tutkimus ei esimerkiksi löytänyt näyttöä siitä, että irtosuhteiden yleisyydellä olisi suoraa yhteyttä sukupuolitautien leviämiseen.

Sukupuolitauteja esiintyy yleisimmin Afrikassa, mutta irtosuhteita on eniten teollisuusmaissa. Afrikan synkät aids-tilastot näyttäisivät selittyvän pikemminkin sillä, että köyhät ihmiset eivät valistuksen puutteen takia käytä kondomia.

Afrikassa ja Aasiassa taudit uhkaavat naisista etenkin niitä, joiden miehet ostavat seksiä prostituoiduilta.

- Naimaton nainen pystyy joissain tilanteissa sopimaan helpommin turvaseksistä kuin naimisissa oleva nainen, sanoo johtaja Paul van Look Maailman terveysjärjestöstä WHO:sta.

Tutkimus kumoaa myös käsityksen seksin aloittamisiän varhenemisesta. Ensimmäiset kokemukset ajoittuvat lähes kaikkialla 15-19 vuoden ikään.

Lontoon yliopisto tarkasteli tutkimuksessaan 59:ää maata eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme