Mainos
Mainos

Tutkimus: Kuorsaajat kuluttavat tehokkaammin kaloreita

futureimagebank.com

Kuorsaaminen on kiusallinen vaiva etenkin kuorsaajan kanssa nukkuvalle. Mutta ei niin pahaa ettei hyvääkin. Tuoreen tutkimuksen mukaan kovasti kuorsaavat nimittäin kuluttavat enemmän energiaa kuin rauhallisesti nukkuvat tai vain lievästi kuorsaavat henkilöt.Tutkimuksesta kertoo BBC:n verkkosivut.

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan kunnon kuorsauksesta kärsivät henkilöt kuluttavat nukkuessaan keskimäärin 370 kaloria enemmän kuin ne, joilla on vain lieviä kuorsausongelmia. Tutkijoiden mukaan 370 kalorin kulutus vastaa noin 30 minuutin harjoittelua kuntosalilla. Tutkimukseen osallistui 212 vapaaehtoista.

Kuorsaamisesta ei kuitenkaan kannata kehitellä uutta laihdutusmenetelmää. Vaikka öisin rajusti kuorsaavat kuluttaisivatkin nukkuessaan verrokkihenkilöitään enemmän, kostautuu yön levottomuus päiväsaikaan. Englantilaistutkijoiden mukaan uniapnea ja kuorsauspotilailla on vastapainoksi päivisin väsymystä ja ruokahalu kasvaa. Monet suorastaan himoitsevat ruokaa.

Englantilainen unispesialisti, professori John Radcliffe pitää yhdysvaltalaistutkimusta uskottavana. Hän on jopa törmännyt potilaisiin, jotka ovat kertoneet painonpudotuksen vaikeutuneen sen jälkeen kun uniapneaan saatiin helpotus.

Radcliffen mukaan kuorsaajien tehokkaampaan kalorien polttamiseen on kolme selkeää syytä:

- Heidän unensa on kevyempää, jolloin ruumiinlämpötila ei pääse laskemaan kuten syvän unen aikana. Lisäksi he käyttävät enemmän energiaa pelkästään hengityksen säätelyyn. Myös aina herätessään hengitysongelmiin, elimistö laittaa liikkeelle uuden adrenaliiniannoksen, joka kuluttaa myös kaloreita.

On syytä muistaa, että raju kuorsaus voi olla myös merkki sairaudesta. Esimerkiksi katkonaista hengitystä aiheuttavan uniapnean on todettu nostavan verenpainetta ja lisäävän verisuonitauteja.

(MTV3-BBC)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme