Mainos
Mainos

Tutkimus: Liki puolet Euroopan tietunneleista turvattomia

Lähes puolet Euroopan maantietunneleista on turvattomia

.

Autoliitto ja sen eurooppalaiset sisarjärjestöt testasivat Euroopan maantietunnelit nyt viidennen kerran. Tulosten mukaan tunnelien turvallisuus on parantunut, mutta silti nyt testatuista 25 tunnelista 11 jäi arvosanaan huono tai erittäin huono. Vain seitsemän tunnelia sai arvosanan erittäin hyvä tai hyvä.

-Onnettomuus- ja tulipaloriski tunneleissa kasvaa liikennemäärien lisääntymisen seurauksena. Lukuisat suuret onnettomuudet ovat johtuneet tunnelissa ajavien karkeista virheistä sekä siitä, etteivät onnettomuuteen joutuneet osaa toimia oikein, linjaa toimistopäällikkö Eila Ollikainen Autoliitosta.

Nyt testatut tunnelit sijaitsevat 11:ssä Euroopan maassa kansainvälisten autoilureittien varrella. Tänä vuonna parhaan arvosanan sai saksalainen Weserauen-tunneli, kun taas heikoiten menestyi espanjalainen Soller-tunneli.

Eurotest-ohjelmaan osallistui tänä vuonna 14 eurooppalaista autoilujärjestöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme