Mainos
Mainos

Tutkimus: Lumelääkkeet vaikuttavat aivoihin

Uuden tutkimuksen mukaan lumelääkkeet todella lieventävät kipua, vaikkakin se on vain kuviteltua.

Lumelääkkeistä on julkistettu uusi amerikkalaistutkimus. Tutkimus kertoo, että aivotoiminta väheni kipuun liittyvillä alueilla niillä ihmisillä, jotka luulivat nauttineensa kipulääkkeitä.

- Olemme osoittaneet tällä tutkimuksella, että kun lumevaikutus ilmenee, aivoissa todella tapahtuu jotain, kertoi tutkija Kenneth Casey. Hänen mukaansa aivojen toiminta määrittelee pitkälti sen mitä tunnemme.

- Ihmisen aivoissa on vähemmän toimintaa, kun ihmiset odottavat kivun olevan pienempi. Näin tapahtuu, vaikka ärsykkeet olisivat yhtä suuret, Casey kertoi.

Lumelääkkeiksi kutsutaan lääkkeitä, joilla ei ole todellisia lääketieteellisiä vaikutuksia. Niitä käytetään esimerkiksi lääketieteellisissä tutkimuksissa, kun lääkkeiden tehoa tarkastellaan.

Arviolta 30 prosenttia erilaisista vaivoista kärsivistä potilaista paranee saatuaan lääketieteellistä hoitoa, vaikka se olisi ollutkin esimerkiksi lumelääkkeitä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme