Mainos
Mainos

Tutkimus: Matala sosiaalinen asema suurempi terveysriski kuin lihavuus tai alkoholi

Matala sosiaalinen asema aiheuttaa suuremman terveysriskin kuin lihavuus tai runsas alkoholinkäyttö, ilmenee tuoreen, laajamittaisen tutkimuksen tuloksista.

Heikko sosiaalinen asema luo yhtä ison riskin sairastumiselle ja ennenaikaiselle kuolemalle kuin vähäinen liikunta.

Nyt saatujen tulosten mukaan matala yhteiskunnallinen asema lyhentää elämää keskimäärin hieman yli kaksi vuotta. Lihavuuden puolestaan lasketaan lyhentävän elämää kahdeksan ja raskaan alkoholinkäytön kuusi kuukautta.

Tutkimuksen EU-rahoituksella tehnyt yhtymä Lifepath painottaa, että terveyspolitiikassa usein sivuutetaan matalan sosioekonomisen aseman terveysriskit.

Vielä pahemmin elämää lyhentävät sokeritauti ja tupakointi. Diabeteksen lasketaan vievän eliniästä keskimäärin liki neljä ja tupakoinnin liki viisi vuotta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot